Keverdag Noord-Holland ook dit jaar weer een succes in Schagen

Keverdag Noord-Holland in Schagen
Keverdag Noord-Holland (foto: Kitty Mertz)

Mede dankzij het prachtige weer was de jaarlijkse Keverdag in Schagen weer een groot succes.

Zondag 8 juli was het weer Keverdag Noord-Holland. Op en rondom de Markt in het hartje van het altijd gezellige Schagen verzamelden zich voor het 14e jaar ruim 450 Kevers in alle soorten en maten aangevuld met een aantal nostalgische Volkswagen busjes. Op de speciaal voor deze gelegenheid samengestelde markt werden volop onderdelen en ascessoires verhandeld. Liefhebbers konden hun hart ophalen.

De terrasjes, waren, natuurlijk mede door het mooie weer, vol en overal er omheen was het net zo gezellig. Natuurlijk werd er vanaf het podium voor de kerk weer live muziek gespeeld. Bij de kindertent konden de jongsten zich vermaken met kleuren, zich laten schminken of zich uitleven op het springkussen.

In Huize Jardin logeerden ook enkele bezoekers van het evenement. Zij waren de avond tevoren al hier naartoe gekomen om vooral niets van het evenement te hoeven missen.

Volgend jaar vindt de 15e editie van de Keverdag Noord-Holland op zondag 14 juli plaats. Wie erbij wil zijn en rondom die dag in Huize Jardin wil overnachten kan daar nu al een reservering voor maken.
Check hier voor beschikbaarheid.

Informatie over de Keverdag is te vinden op de website van Keverdag Noord-Holland

 

Huize Jardin sponsor van Jennifer van der Voorden

Afgelopen donderdag presenteerde Jennifer van der Voorden het nieuwe shirt aan mede-sponsor Peter van Huize Jardin.

sponsor voor Jennifer van der Vooren
Huize Jardin als sponsor op shirt Jennifer van der Vooren

Jennifer van der Vooren is Obstacle Race Runner en komt onder andere uit uit voor Team Outdoor OCR  en FusionteamNL

Een obstacle run, in het nederlands obstakelloop, is een hardloopevenement, waarbij runners tijdens een loop diverse hindernissen tegenkomen, die onderweg genomen moeten worden. Vaak wordt in de natuur gelopen (outdoor). Voorbeelden van hindernissen zijn houten muren, onder prikkeldraad door kruipen, door sloten zwemmen, door modder kruipen, over vuur springen of over touwnetten klimmen. Doel is om de deelnemers hun fysieke en psychologische grenzen van zijn of haar kunnen op te laten zoeken.

Peter van Huize Jardin en Jennifer kennen elkaar van een sportschool in Schagen en toen zij hem vertelde nog op zoek te zijn naar aanvullende financiële ondersteuning bood Peter spontaan aan om mede-sponsor te worden. In ruil voor de bijdrage komt de naam van Huize Jardin op haar shirt te staan.

Deze week was het dan zover. Jennifer kwam het nieuwe shirt laten zien en bood Peter bij die gelegenheid een eigen exemplaar aan met zijn naam “Peter” achterop. Op de foto’s bij dit artikel tonen beiden het shirt, waarop de naam “Huize Jardin” duidelijk zichtbaar is.

Wie meer overJennifer wil weten kan haar volgen op Instagram

 

Westfriese Donderdagen vol Westfriese Folklore

Ook in 2018 is er weer volop aandacht voor de Westfriese Folklore tijdens de Westfriese Donderdagen.
Vanaf Donderdag 28 juni staat de Westfriese Folklore weer centraal in Schagen en komen  bewoners van Schagen, inwoners van West-Friesland alsmede toeristen uit alle windstreken van Nederland en daarbuiten weer naar Schagen om te genieten van het aangeboden dagprogramma.

De dagen beginnen met een optocht waarbij een van de hoofdrollen is weggelegd voor Miss Westfriese Folklore. Dit jaar werd Inge van Dijk uit Hoogwoud door het publiek gekozen tot Miss Westfriese Folklore 2018. Zij zal tijdens de optochten plaats nemen in de eerste sjees.

Westfriese Folklore : Miss Folklore 2018
Inge van Dijk (midden) is Miss Westfriese Folklore 2018 (foto Noordhollands Dagblad

Het programma van de tien Westfriese Donderdagen ziet er als volgt uit:

28 juni: Openingsdag met Oude Ambachten.

05 juli: Dag van de Dans en Muziek.

12 juli:  Dag van het Dier.

19 juli: Dag van de Klederdrachten.

26 juli: Dag van het Theater.

02 augustus: Gastdag in de “open lucht”.

09 augustus: Dag van het kind.

16 augustus: Ringstekerij.

23 augustus: Verzameldag.

30 augustus: Feestelijke Slotdag.

Optocht
Alle Westfriese Donderdagen beginnen rond 10:45 uur met een unieke optocht.
Boerenkapel “De Uienhoop” wordt gevolgd door een bonte stoet van in originele Westfriese klederdracht gestoken dames, heren en kinderen, lopend of op of in boerenwagens, sjeezen en landauers, die getrokken worden door prachtige paarden.

De route van de optocht gaat tijdens de Westfriese donderdagen over de Nieuwe Laagzijde, Gedempte Gracht, Markt, Noord, langs het schilderachtige Rapenpad, Nieuwstraat en vervolgens via de Markt, Rensgars, Herenstraat, Gedempte Gracht naar de Laan.

“Schagen, meer dan één bezoek waard!” 
Tijdens de Westfriese donderdagen is er ook aandacht voor oude ambachten en zijn er de mooie Curiosa & Creatief markten.
Naast de optocht en de thema’s is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan Museumboerderij Vreeburg en het met daarachter gelegen Rijtuigenmuseum. Dan is er ook nog Museum Slag van de Somme 1914-1918 met in één van de slottorens het Regionaal Museum 1940-1945.

Overnacht in Huize Jardin en bezoek de Westfriese Folklore tijdens een van de Westfriese Donderdagen.

Handige stop op weg naar Den Helder en Texel

Huize Jardin handige tussenstop op weg naar Den Helder en Texel

Huize Jardin ontpopt zich steeds meer als een handige tussenstop op weg naar Den Helder en Texel. De laatste tijd komen er regelmatig gasten overnachten in Huize Jardin, die op weg zijn naar Den Helder of met de boot verder naar Texel.

Wie met de auto reist heeft minder dan een uur nodig om van Huize Jardin aan de Oostersingel in Schagen de boot van Den Helder naar Texel te bereiken. Als alles meezit, kan het zelfs in iets meer dan een half uur. Wie dus een van de eerste overtochten van de dag tussen Den Helder en Texel wil maken en op enige afstand van Den Helder woont, kan overwegen om de avond voor het geplande bezoek aan Den Helder of Texel alvast naar Schagen te komen, in Huize Jardin overnachten en ’s morgens bijtijds de laatste paar kilometers naar Den Helder te maken.
Informatie over de route van Schagen naar Den Helder vindt u op Google Maps en over de vaartijden bij Teso, de  maatschappij, die de veerdienst tussen Den Helder en Texel onderhoudt.

Omdat Huize Jardin op slechts enkele minuten lopen van NS station Schagen ligt, kunnen ook diegenen, die met de trein reizen heel goed van de accommodatie gebruik maken. De eerste trein van Schagen naar Den Helder komt al om 7 uur ’s morgens in Den Helder aan. De treinreis duurt 20 minuten. Voor de dienstregeling kunt u de NS reisplanner raadplegen.

Wie al vroeg vertrekt, kan zelf een kopje thee of koffie maken en desgewenst van gastheer Peter een ontbijtpakketje meekrijgen. Niemand hoeft dus met een lege maag te vertrekken.

Bewoners van het eiland Texel maken ook regelmatig gebruik van Huize Jardin. Mensen bijvoorbeeld, die te laat op Schiphol landen om de laatste boot naar Texel te halen, komen met de trein naar Schagen, overnachten in Huize Jardin en reizen de volgende morgen door om met een van de eerste boten naar het eiland te varen. Zij ervaren dat prettiger dan op of nabij Schiphol, of in Amsterdam te overnachten. Daarbij speelt de concurerende kamerprijs ongetwijfeld ook een belangrijke rol.

Huize Jardin fris geschilderd

Steigers voor huize Jardin
Geschilderde achterkant Huize Jardin
Geschilderde voorkant Huize Jardin

Onlangs is de buitenkant van Huize Jardin, zowel aan de voor- als aan de achterkant geschilderd. Het mooie pand staat er weer blinkend bij.

Na een paar dagen in de steigers is de klus professioneel geklaard.

Zie de kleine foto-impressie hierboven

Vierde kamer.

Superior Room

Feest in Huize Jardin.

Sinds vandaag heeft Huize Jardin een vierde kamer beschikbaar voor haar gasten.

De kamer bevindt zich op de begane grond en is geschikt voor gebruik door zowel twee personen als door één persoon. Omdat de kamer met 14 vierkante meter iets groter is dan de overige kamer, een eigen ingang, een gezellig zitje, een mooie wastafel en een 180 graden draaibare TV heeft, wordt deze met trots de superior kamer genoemd.

 

 

Een Eervolle Award van Booking.com

Guest review awards 2017

Geweldig nieuws van Booking.com

Veel van de reserveringen voor een kamer in Huize Jardin komen van de website booking.com en een groot deel van de gasten laat na afloop van hun verblijf via diezelfde site middels een “review” weten wat ze van hun verblijf vonden. Die mening wordt vertaald in een cijfer en het was een geweldige verrassing en een enorme eer om een award te ontvangen met het bijschrift: U bent een hospitality-held. Bedankt!

Gemiddeld een 8,6 met als uitschieters een 9,2 voor gastvrijheid en 9,1 voor hygiëne.

Voorwaar een resultaat om trots op te zijn en een stimulans voor de toekomst.

De Kop van Noord Holland in Bloei

Bloemendagen Anna Paulowna

Bloemendagen Anna Paulowna/Breezand

Van 28 april tot en met 2 mei vinden in Anna Paulowna weer de jaarlijkse Bloemendagen plaats. Het is dit jaar voor de 65e keer, dat deze worden georganiseerd. Door heel Anna Paulowna en Breezand staan ruim honderd bloemenmozaïeken, zijn de straten en bruggen versierd en zie je bewegende werkstukken. ’s Avonds zijn de meeste bezienswaardigheden verlicht, wat nog eens voor extra sfeer zorgt.
Tentoonstellingen, rommelmarkten en tal van andere activiteiten completeren de Bloemendagen

Bereikbaarheid

Anna Paulowna is heel goed te bereiken vanuit Schagen. Vanaf Huize Jardin is het 15 minuten met de auto (12,5 km).
Met de trein kan ook. Twee keer per uur is er een directe verbinding vanaf station Schagen. De reistijd bedraagt zeven minuten.
Wie de afstand wil fietsen, en Noord Holland is prachtig op de fiets, moet rekenen op een kleine drie kwartier. Fietsen, inclusief e-bikes, zijn eventueel in Schagen te huur.
 
Het bezoek aan de Bloemendagen kan ook heel goed worden gecombineerd met overnachten in Huize Jardin.

21 Maart Paasveetentoonstelling in Schagen

Paasveetentoonstelling 2018

“Zonder vee, geen Paasvee”

21 maart Paasveetentoonstelling Schagen

Start van Nieuw Seizoen

De winter is nauwelijks voorbij of het nieuwe seizoen kondigt zich alweer aan.
Woensdag 21 maart vindt voor de 120e keer hier in Schagen de Paasveetentoonstelling plaats en dat wordt gevierd.
Naar schatting tussen de 120 en 150 stuks vleesvee zullen worden tentoongesteld en worden dit jaar beoordeeld door een internationale jury.
Om niets te hoeven missen wordt het evenement net als voorgaande jaren met livebeelden op grote beeldschermen op de Markt in beeld gebracht.

Er Is Meer

Naast de tentoonstelling van het vee zijn ook dit jaar de loonwerkers weer aanwezig. Zij tonen het publiek hun nieuwste machines en vertellen daar graag alles over.
De stalletjesmarkt, de kleindierenshow en de oldtimers completeren het feest.
Als het weer ook mee zit wordt het ongetwijfeld weer een fantastische dag.

Meerdere mensen hebben inmiddels al een kamer geboekt bij Huize Jardin en kunnen de dag van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat volgen.

Santa Run

Rotary Santa Run Den Helder

17 december Rotary Santa Run Den Helder

Op 17 december a.s. organiseert de Rotary Club in Den helder voor de vijfde keer een super gezellige Santa Run.

Doe mee!
Alle lopers steunen door hun deelname twee goede doelen: De Nierstichting en Het Jeugdsportfonds.

De te lopen afstand is 3 kilometer, die je zelfs wandelend af kan leggen.  Gezellig met het hele gezin, inclusief de hond, de kinderwagen, achter de rollator of met de rolstoel.

De aanvang is om 14:00 uur vanaf het Julianaplein. Om kwart voor twee voorafgegaan door de gezamenlijke warming up met muziek onder leiding aan Rik Niks. Het inschrijfgeld voor de loop, inclusief Kerstmannenpak, baard en een medaille, bedraagt slechts € 10,– per persoon, waarmee je zoals gezegd De Nierstichting en Het Jeugdsportfonds steunt.

Na afloop is er erwtensoep en koffie met Limburgse vlaai.

Het evenement kan plaatsvinden dankzij de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers en de sponsoring van Helderse bedrijven en organisaties.

Het is die zondag zowel in Den Helder als hier in Schagen koopzondag.

Deelname aan deze loop is natuurlijk heel goed te combineren met één of meerdere overnachtingen in Huize Jardin