Handige stop op weg naar Den Helder en Texel

Huize Jardin handige tussenstop op weg naar Den Helder en Texel

Huize Jardin ontpopt zich steeds meer als een handige tussenstop op weg naar Den Helder en Texel. De laatste tijd komen er regelmatig gasten overnachten in Huize Jardin, die op weg zijn naar Den Helder of met de boot verder naar Texel.

Wie met de auto reist heeft minder dan een uur nodig om van Huize Jardin aan de Oostersingel in Schagen de boot van Den Helder naar Texel te bereiken. Als alles meezit, kan het zelfs in iets meer dan een half uur. Wie dus een van de eerste overtochten van de dag tussen Den Helder en Texel wil maken en op enige afstand van Den Helder woont, kan overwegen om de avond voor het geplande bezoek aan Den Helder of Texel alvast naar Schagen te komen, in Huize Jardin overnachten en ’s morgens bijtijds de laatste paar kilometers naar Den Helder te maken.
Informatie over de route van Schagen naar Den Helder vindt u op Google Maps en over de vaartijden bij Teso, de  maatschappij, die de veerdienst tussen Den Helder en Texel onderhoudt.

Omdat Huize Jardin op slechts enkele minuten lopen van NS station Schagen ligt, kunnen ook diegenen, die met de trein reizen heel goed van de accommodatie gebruik maken. De eerste trein van Schagen naar Den Helder komt al om 7 uur ’s morgens in Den Helder aan. De treinreis duurt 20 minuten. Voor de dienstregeling kunt u de NS reisplanner raadplegen.

Wie al vroeg vertrekt, kan zelf een kopje thee of koffie maken en desgewenst van gastheer Peter een ontbijtpakketje meekrijgen. Niemand hoeft dus met een lege maag te vertrekken.

Bewoners van het eiland Texel maken ook regelmatig gebruik van Huize Jardin. Mensen bijvoorbeeld, die te laat op Schiphol landen om de laatste boot naar Texel te halen, komen met de trein naar Schagen, overnachten in Huize Jardin en reizen de volgende morgen door om met een van de eerste boten naar het eiland te varen. Zij ervaren dat prettiger dan op of nabij Schiphol, of in Amsterdam te overnachten. Daarbij speelt de concurerende kamerprijs ongetwijfeld ook een belangrijke rol.

Plaats een reactie